Filet z čerstvého lososa zauzený v metaxe s hořčicovo-medovou omáčkou
2. 6. 2009
Postup - losos: v misce smícháme dva díly cukru krupice s jedním dílem hrubé mořské soli, přidáme nahrubo drcený bobkový list a nové koření a promícháme. Takto připravenou směs naneseme na očištěný filet z lososa, pokapeme metaxou a necháme asi dvě hodiny marinovat. Po dvou, max. po 4 hodinách rybu opláchneme pod tekoucí vodou, pečlivě otřeme do sucha. Na gril s rozpáleným dřevěným uhlím nasypeme 2 hrsti dopředu namočených dřevěných štěpin z ořechovce, dubu či třešně. V kouři z odštěpků pomalu pečeme lososa asi 12 minut, tedy tak, aby zůstal šťavnatý.
|
Omáčka: v míse smícháme med s kremžskou hořčicí a nasekaným koprem, dochutíme solí a pepřem.
|
Podáváme s čerstvou bílou bagetou.
|
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář